Ще настояваме България да покани многонационален НАТО-вски  контингент. Това заяви

...
Ще настояваме България да покани многонационален НАТО-вски  контингент. Това заяви
Коментари Харесай

Христо Иванов: Настояваме за натовски контингент у нас

Ще настояваме България да предложения многонационален НАТО-вски  контингент.

Това съобщи в изявление за Би Ти Ви от името на своята политическа групировка съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов.

Според него има голям брой аргументи да сме обезпокоени, тъй като си имаме работа с деспот в Кремъл, който се държи непредсказуемо, погазвайки открития интернационалния ред след Втората международна война. Путин желае свят на силата, на превъзходството, на страха, на 19 век и сфери на въздействие. Украйна обаче е единствено върхът на айсберга, той желае Източна Европа да бъде външна страна, това е и война за Източна Европа, сподели Иванов.

По думите му, светът се намира в нова действителност, към която България, Европейски Съюз и НАТО би трябвало да се приспособяват. “Трябва да оценим рисковете си и какво сме подготвени да създадем, с цел да пазиме свободата си. Мислехме си, че свободата е нещо естествено, като дъжда и слънцето ”, сподели Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България ” съобщи в коридорите на Народното събрание пред микрофоните и на други медии, че ще групировката ще упорства пред съдружните сътрудници за поканване на натовски сили в България, за незабавно превъоръжаване на българските въоръжени сили и за подсилване на потенциала на специфичните служби, в това число посредством очистването им от непознато въздействие. Иванов още веднъж акцентира, че “Демократична България ” чака по-адекватно държание от военния министър Стефан Янев, тъй като, по думите му, когато целия свят приказва за война, в случай че се снишим, това няма да ни отбрани.

“Имаме доста добра позиция на премиера по цялата рецесия и консолидирана позиция на Народното събрание. Това, че има разлики сред партиите в тази комплицирана коалиция, не е вест. Новината обаче е, че макар тях декларацията на Народното събрание против нашествието на Русия сплоти ръководещи и съпротива ”, акцентира Христо Иванов.

Той похвали и работата на държавното управление като цяло, което през цялото време на работата си доста ясно е разпознало казуса със стратегическата енергийна взаимозависимост на България от Русия, само че че тя няма по какъв начин да се преодолее за седмици след пропилени десетилетия.

Иванов разяснява и гласувания в границите на Бюджет 2022 по предложение на ръководещата коалиция “празен чек ” – пари от спомагателни доходи да се употребяват от държавното управление за действия, свързани с интернационалната рецесия. “Изброен е доста необятен набор от потребности, които да се посрещнат, свързани както с наши сънародници в Украйна – с българско поданство или от български генезис, по този начин и като филантропична помощ за Украйна, за бежанци, както и за други аспекти на стопанската система и сигурността. Много се радваме, че този текст беше подсилен от съвсем цялата парламентарна зала и има огромна легитимност ”, сподели водачът на “Да България ”.

Иванов бе помолен да разяснява и върнатия допуск до класифицирана информация на Сотир Цацаров. Без да разяснява проблема всъщност, той напомни по какъв начин през 2014 година за 6 дни е публикуван допуск до класифицирана информация на Делян Пеевски. И изясни, че по закон подобен допуск не включва инспекция за корупционна накърнимост, а връщането му не е индулгенция за неналичието на такава. Това съгласно Иванов би трябвало да се промени, тъй като корупцията е главен риск за нашата национална сигурност. А процедурата по допуск за класифицирана информация е един от кадровите детайли на гарантирането на национална сигурност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР